Catalunya, Països Catalans o Estat Català

[08/07/2022]   
Puntua aquesta entrada 

Aquesta entrada la vaig publicar al blog antic: dijous 19 maig del 2011.

 

Hi ha tres maneres d'anomenar la nostra terra. Jo preferesc Catalunya. Estat Català també m'agrada. Pel que fa a Països Catalans, només hi ha un país: Catalunya. Parlar de diferents països és negatiu per a nosaltres: cal unificar forces.

Els castellans empren terminologia com ara comunidad valenciana, levante español, sureste de Espanya per referirse a la Catalunya sud o País Valencià. Aquesta tàctica ens divideix, ens perjudica, impedeix la unificació de Catalunya. Nosaltres hem de contrarestar açò i hem d'ésser més intel·ligents que ells.

La nostra llengua s'anomena català, i no valencià, mallorquí, rossellonès, alguerès... Només tenim una llengua i no quaranta. ¿No us adoneu que açò ens perjudica i beneficia els imperis que ens oprimeixen?

Els castellans usen espanyol i Espanya a so de bombo i platerets per conquerir-nos. Nosaltres no podem utilitzar termes que ens separen. Tenim més coses comunes que diferenciadores. Compartim una mateixa llengua i cultura. Som una mateixa nació, però esquinçada.

D'altra banda, una Catalunya unida es convertiria en una de les potències econòmiques d'Europa. Els ciutadans viuríem millor. Tots els diners que van a parar als imperis que s'aprofiten de la nostra feblesa romandrien a Catalunya. La nostra llengua i cultura no patiria cap persecució.



  Els vots rebuts i la puntuació obtenida (de l'u al deu)
El nombre de vots rebuts: 34
La puntuació mitjana: 5.50

  Comentaris

No hi ha cap comentari.


   Envia un comentari
Nom:


Correu electrònic: (No es publicarà. Pots deixar aquest camp en blanc si vols.)


2 + 1 = ?

Escriu la suma dels dos enters de més amunt.

Títol:


Comentaris:

Codi:

Tots els drets reservats.
 
Els blogs disponibles

Inici