Autor: Marc Cabanilles i Martí

Font: http://www.polseguera.com/writers/writing-419_adoctrinar--ideologia--g-nere-i-maldat.html


Adoctrinar, ideologia, gènere i maldat

"Adoctrinar als xiquets en ideologia de gènere és una maldat", diu el màxim representant de l'església catòlica a València.
Primerament, Sr. Cañizares, deixe que ens posem d'acord en el que signifiquen les paraules.
ADOCTRINAR no és més que ensenyar una creença o doctrina, amb la fi, sobretot, de guanyar adeptes.
IDEOLOGIA (o ideari) és el conjunt d'idees que caracteritzen a una col·lectivitat, un moviment polític, cultural o religiós.
GÈNERE és la referència que es fa al sexe humà, fent èmfasi en la seua faceta social i cultural, en comptes de la biològica.
MALDAT (o perversitat) és la tendència a provocar el mal, caracteritzada per falta de moral, d'afecte, de bondat, d'afecte cap a l'entorn i cap als qui ens envolten.
Fixats, doncs els termes del principi rector de la seua homilia, fàcilment s'observa que vostè, i la institució que representa, posseeixen un cinisme sense límits, o ni des de lluny entenen el seu significat.
Perquè d'ADOCTRINAR, vostès saben un bon tros. Abusen de l'adoctrinament en edat primerenca, perquè com a grans mestres de la manipulació, són conscients que un cervell tendre i verge és més fàcilment mal·leable. Ja des que es naix, vostès adoctrinen amb els seus ritus. Només cal veure el jurament que s'exigeix als padrins en el baptisme. Adoctrinen en les catequesis. Adoctrinen en l'ensenyament , explicant fets i situacions, que són açò, doctrina totalment incompatible i contrària a la ciència.
De quin adoctrinament parlem, doncs.

De IDEOLOGIA, no sé que vol que parlem, si del que vostès prediquen o del que en realitat fan. Perquè prediquen pobresa, i només he vist palaus, inversions en borsa, subvencions milionàries per part de l'estat, milers de negocis en garatges, pisos llogats, cobrament d'entrades a les seues esglésies que ja mantenim, màfia en el banc vaticà, negativa a pagar l'IBI. Prediquen castedat i la pederàstia és un càncer que ha arruïnat la vida de milers de joves per tot el món. Prediquen a l'amor, però carreguen contra els homosexuals per estimar a persones del seu mateix sexe. Prediquen que el seu regne no és d'aquest món, i porten dos mil anys afermant el seu poder terrenal amb l'espasa, en guerres, croades, inquisicions, censures.
De quina ideologia parlem, doncs.

Si parlem de GÈNERE, no ixen millor parats. Sempre van tenir a la dona com una cosa secundaria i subordinada, fins i tot avui dia, per a vostès només serveixen per a netejar gratis les esglésies, cuidar de capellans i bisbes majors, retirar-se per a tota la vida en clausura o fer pastetes . Clar que en aquestes qüestions de gènere, vostès són conseqüents. Només cal llegir al tal Sant Agustín "Vosaltres les dones sou la porta del diable", o llegir el Eclesiastés 22:3 "El naixement d'una filla, és una pèrdua". Potser no recorde que en el seu concepte de gènere, en parlar d'homes es diu "fills de déu", però a les dones es refereix com a "filles dels homes".
De quin gènere parlem, doncs.

I si parlem de MALDAT ja és el súmmum. Repassant les maldats del seu déu i la seua església al llarg dels segles, resulta patètic sentir-li a vostè dir que "alguns estan jugant amb foc". Des de les plagues d'Egipte, fins al diluvi universal, les croades per a recuperar terra santa, les matances dels arrians, passant per la Inquisició o la evangelització obligatòria amb l'espasa, i acabant amb el repic de campanes en totes les esglésies alemanyes beneint a Hitler, recolzar amb eufòria la dictadura franquista o prohibir sota pena de foc etern l'ús del preservatiu que va estendre la sida per tota Àfrica.
De quina maldat parlem, doncs.

I que no se'm malinterprete. Entenc que com en qualsevol altre lloc, país o institució, també en el cristianisme hi ha excel·lents persones, que segur no aproven aquest adoctrinament brutal, aquesta aplicació rastrera de la seua ideologia, aquest tracte indigne al "altre" gènere, ni l'ús i abús de la maldat en benefici d'ampliar el seu poder i influència.
Però és necessari admetre que gent com vostè, que per desgràcia abunda massa en les altes instàncies de la seua església, amb les seues pompes, la seua supèrbia i el seu menyspreu per altres idees, no fan més que usar tota la bastida cristiana per a manipular ments, condicionar la vida de creients i no creients, obligant (si pogueren) a viure segons els seus principis i per descomptat, aconseguir interessos personals que ratllen el patològic. I és precisament sobre aquestes persones i les seues abominables declaracions, als quals fa referència aquest article.
Quant haguera guanyat la humanitat, i també la seua església, si gent com vostè s'haguera dedicat a l'agricultura, encara que no fóra ecològica.

gener 2017


Marc Cabanilles
Associació Valenciana d'Ateus i Lliurepensadors (AVALL)