Autor: Joanjo de Marènia

Font: http://www.polseguera.com/writers/writing-386_castella-constitucional-eskkannna-constricticional.html


Castella Constitucional. EsKKaÑÑÑa Constricticional

Si l'imperi castellà actual és un Estat que asfixia, ofega i escanya els catalanoparlants, l'anomenat 'Tribunal Constitucional' no es diferencia massa del seu despietat amo estatal, això és, l'ala dreta socialista i la ultradreta de Rivera i del Partit Popular.

Aquest tribunal, rèmora i hereu d'una dictadura feixista, centralista i castellanista, esdevé per Catalunya, el País Valencià i Ses Illes Pitiüses i Balears una autèntica boa constrictora. Ens estreny com a poble, ens trenca l'espina del país i ens xucla fins el moll de l'os de la nostra llengua.

Per tots nosaltres, catalanistes i catalanoparlants, aquest no és un tribunal ni un Estat constitucional. Ben al contrari. Atés que cada dia hi fan una lectura més mesquina i esquifida de les lleis, normes i reglaments, esdevé per això més inhumà, restrictiu i constrictiu, malauradament.

Si la rància Castella fa temps que s'havia convertit en l'espantosa 'EsKKaÑÑÑA', el seu Tribunal Constitucional passarà a denominar-se, per mèrit propi, 'Tribunal Constricticional'. Madrid i Castella, entre tots dos -a pols- s'ho han guanyat. Ells i la seua interpretació miop i sagnant de les seues pròpies lleis. Lleis estranyes i forasteres que ens pretenen imposar als catalanoparlants, ja siguem de Catalunya, del País Valencià o de Ses Illes Pitiüses i Balears.

Paren esment, senyores i senyors ciutadans, Madrid i Castella, malalts d'ira i obsessionats amb l'extermini del català, han acabat desballestant el seu vaporós i paorós Estat. Madrid i Castella, inflats -o 'henchidos'- de supèrbia mesetària, han caigut tan baix que han enverinat i colpejat de mort la seua 'bienquerida' Patria. "La maté porque era mía", segur que se n'excusaran. Doncs bé, ja tenim un altre cas de violència de gènere, de violència.... degenerada. Un altre més a la saca. I no parem de comptar....


Sueca, País Valencià, Marènia. Dissabte 23 de gener del 2016.  19:40 hores.
Joanjo Aguar Matoses.