Autor: Joanjo de Marènia

Font: http://www.polseguera.com/writers/writing-383_oltra-i-morera-liders-de-compromis.html


Oltra i Morera, líders de Compromís?

No pot ser que un partit, una coalició de partits o, pitjor encara, tot un nou projecte de país -de País Valencià- depenga exclusivament d'una sola persona, com és Mònica Oltra, o de dues, com són Mònica Oltra (d'Iniciativa) i Enric Morera (del BLOC Nacionalista Valencià). L'excés de cult, de personalisme i de messianisme, a la llarga, esdevé fatal -¡letal!- per un partit, pels seus integrants i pels seus votants. Ja està passant amb el Compromís d'Oltra i en pocs mesos o anys succeirà el mateix amb el PODEMOS de Pablo Iglesias. Temps al temps......

A veure si els valencians de Compromís preneu exemple dels catalans de la CUP (millor dit, dels Països Catalans). Ells també són un partit menut però potent, més potent fins i tot que vosaltres, els de Compromís. Ni l'ABC, ni EL MUNDO, ni la COPE, ni 13TV, ni RTVE, ni Albert Rivera, ni Pedro Sánchez, ni Rajoy, sinó la CUP, la CUP -¡igual que David a Goliat!- ha sigut l'únic que ha tombat al molt honorable president català, el senyor Artur Mas. Si per això han hagut de caure també uns quants dirigents de la CUP, doncs han caigut i ja està. Total, ningú no ha mort en el combat, ni el mateix Mas ni els de la CUP. És tot un tripijoc polític i au, xe!, com al 'Joc de Trons'. A més a més, en un tres i no res, Convergència ha trobat un nou líder puixant i capdavanter -l'honorable Carles Puigdemont- i la CUP, ¿la CUP.....?, ja en tenia i en té a grapats -entre les seues files- de membres i de líders arriscats i valents amb ganes de lluitar fins el darrer alè.

¿Per què al País Valencià els ciutadans afins al BLOC, a Iniciativa o a la coalició Compromís ens hem d'empassar any rere any, amb agonia i amb desgana, una vegada i altra a l'Oltra i al Morera, a l'Enric i a la Mònica, quan cada cop s'assemblen més a uns cadàvers trontollants.....?

Ciutadans i polítics valencians, ja va sent hora, ja... ¡Aprengueu dels catalans!


Sueca, País Valencià, Marènia. Dijous 21 de gener del 2016.
Joanjo Aguar Matoses.