Autor: Miquel Molina i Diez

Font: http://www.polseguera.com/writers/writing-350_uns-quants-acudits.html


Uns quants acudits

Uns quants acudits més vells que Romanones:

 

Dos amics que es troben pel carrer després de molt de temps sense veure's, i un diu a l'altre: "I els teus fills?". L'altre respon, "molt bé".
"I què és de Pilar?"
"Arrancar-se (o arrencar-se) els pels un a un".


Un amic diu a un altre: "La meua muller és un àngel." L'altre respon: "Doncs la meua encara viu."


Això són dos amics que aproven unes oposicions per a la NASA. Un d'ells (anomenant Tonet) treballa a la Lluna i l'altre (anomenat Emilio), a la Terra.

Tots els dies parlaven via satèl·lit, però un dia fallen les comunicacions a la Lluna, i en Tonet només podia fer servir els números de l'ordinador. Com que s'avorria, envia aquest missatge a Emilio:
1001
1001
00
900

Els tècnics de la NASA estaven molt preocupats perquè potser en Tonet tenia problemes, i tan aviat com reben el missatge del Tonet, pregunten a Emilio si sabia el que significava. Emilio diu: "Redell, és molt fàcil:
Mil·liu (1001)
Mil·liu (1001)
Collons (00)
No hu sents (900)"


Això és una oliva esquiant. Es fot una hòstia i es trenca l'os.


Un noi va a la carnisseria i diu: "Ha dit ma mare que em dónes una pesseta de pernil". El carnisser li contesta: "Dis (= digues) a ta mare que vinga i llepe el ganivet".


-És ací la central d'intel·ligència?
-Eeeeeh, eeeeh!


A la competició anual dels millors munyidors de vaques de la península ibèrica, els tres finalistes eren: un de Lisboa, un de Madrid, i un d'Alacant. El portuguès muny 50 litres. El castellà muny 50,5 litres, i tots els aficionats castellans cridaven i botaven. Havien guanyat! El català només havia munyit un got, i a tots els afeccionats catalans se'ls veia molt empipats i decebuts. Ara bé, el més empipat era el munyidor català, que no parava de mormolar: "Si esbrine qui m'ha canviat la vaca pel bou, se'n penedirà".