Autor: Joanjo de Marènia

Font: http://www.polseguera.com/writers/writing-342_el-9-d-octubre-del-2015-i-la-plataforma-valencianista-castellanista.html


El 9 d'octubre del 2015 i la Plataforma Valencianista-Castellanista

A favor del 9 d'octubre. Dirigit a la 'Plataforma Valencianista-PLV' i a la 'Plataforma Societat Civil Suecana' (ambdues de marcat caràcter radical castellanista).


   Estic a favor del 9 d'octubre com a símbol valencià i no vaig a sumar-me a l'acte castellanitzador, anticatalanista i per extensió antivalencianista que teniu la intenció de PerPetrar (amb la doble 'P' del Partit Popular) al meu poble, Sueca, el 9 d'octubre del 2015 a les set de la vesprada, al Passeig de l'Estació.

   El 9 d'octubre és la data que commemora la conquesta de la ciutat de València als sarraïns, a mans de Jaume I i de les seues tropes lleials, l'any 1238. Aquest monarca, nascut a Montpeller, no era un rei castellà ni cap titella dels senyors feudals de la Meseta Central. Per tant, el 9 d'octubre esdevé el Dia Nacional del País Valencià, lliure i sobirà, no el de la 'Comunidaz PPalenciana', "sometida para siempre a las leyes de Castilla, por justo derecho de conquista" (Felip V dixit, poc dalt o baix).

   A més a més, convé recordar que la terra que hi trepitgem, abans de ser un 'País', antigament s'anomenava 'Regne' i no 'Comunidad'. ¡Quina ironia!, a vosaltres aquest nom -el de 'Regne de València'- sembla que ara us vinga gran. I mira que durant dècades l'empràreu com a arma per dividir-nos als valencians! Sobretot per atacar a aquells que creien fermament en un territori valencià independent, alliberat de l'asfixiant jou castellà.  Tenen raó els catalans quan diuen "Castella ens escanya!!". A ells els escanyarà, però a nosaltres ens ofega i ens xucla fins el moll de l'os. I cada cop n'estem més fins els ous!

   És inaudit, però el nom de 'Regne de València', aquell amb què us omplíeu la boca amb hipòcrita vanaglòria durant les dècades de 1970, 80 i 90, a dia de hui ha acabat desterrat i proscrit definitivament dels vostres escrits. Igualet igualet que ha succeït amb la nostra benvolguda i maltractada llengua, el català o valencià, que és el mateix. ¿Temeu que l'ancestral terme, el de 'Regne', se us torne també en contra, com us irritava en l'època de la Batalla de València el mot de 'llengua catalana' i el de 'País Valencià'? ¿O com us feria als ulls qualsevol trista quatribarrada onejant al mig del nostre Cap i Casal, abans d'agafar-nos per sorpresa el tsunami que ens ultrapassa hui en dia, amb milers d'estelades inundant als carrers de Catalunya?

   Si és així, us augure un futur veritablement fosc. Tant de renegar dels vostres orígens i de la vostra pròpia Història, arribarà un moment que tindreu por de pronunciar en veu alta, fins i tot, el nom oficial de 'Comunitat Valenciana', no siga cosa que us titllen de radicals i de 'levantiscos levantinos' els vostres amos castellans.... Serà llavors quan els catalanistes valencians ens posarem per fi dempeus i us cridarem a la cara, ben fort: "¡Vergonya, cavallers, vergonya! Se us ha acabat la broma. ¡D'ara endavant, trencarem palletes amb Castella!"


   Sueca, País Valencià, Marènia (o Catalunya Sud).
   Diumenge 4 d'octubre del 2015.
   Joanjo Aguar Matoses.